Δραστηριότητες

Καταδύσεις

Ανακαλύψτε τον υπέροχο βυθό της θάλασσας με υποβρύχια εξερεύνηση στη Σκιάθο.
Τα περισσότερα καταδυτικά κέντρα της Σκιάθου βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού, ιδιαίτερα σε τουριστικές παραλίες όπως τα Τζανέρια, οι Κουκουναριές, ο Βρωμόλιμνος και ο Βασιλειάς. Τα κέντρα αυτά προσφέρουν μαθήματα για όλες τις ηλικίες, νοικιάζουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και οργανώνουν καταδυτικές εκδρομές σε ενδιαφέροντες υφάλους και κοντινά ακατοίκητα νησιά. Με την κατάλληλη καθοδήγηση, οι καταδύσεις στη Σκιάθο μπορούν να ασκηθούν και τη νύχτα.

Parasailing

Μπορείτε να πετάξετε μέχρι τα 300 πόδια (100 μέτρα).Η θέα εκεί πάνω είναι μοναδική. Θα μπορείτε να δείτε την παραλία Τζανεριά ,την παραλία Αχλαδιές, την παραλία Βασιλειά, την πόλη της Σκιάθου και την παραλία Μεγάλη Άμμος.

Είναι μια περιπέτεια και μπορείτε πάντα να μοιραστείτε αυτή τη στιγμή με έναν φίλο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή και να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες.

Jet Ski

Με πολλές οργανωμένες παραλίες, ειδικά στη νότια πλευρά, υπάρχουν πολλά κέντρα θαλάσσιων σπορ στη Σκιάθο. Αυτά τα κέντρα θαλάσσιων σπορ της Σκιάθου προσφέρουν πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια για μια απολαυστική μέρα στην παραλία. Ζήστε μια αδρεναλίνη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας με παιχνίδια όπως τζετ σκι, μπανάνες, turbo rides, κανό καγιάκ και πολλά άλλα. Αυτά τα θαλάσσια σπορ της Σκιάθου βρίσκονται σε δημοφιλείς παραλίες, όπως οι Κουκουναριές, ο Βασιλιάς, η Μεγάλη Άμμος και ο Βρωμόλιμνος.

Ταξίδια με σκάφος

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές είναι ο γύρος του νησιού με σκάφος. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές από τις 66 παραλίες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Γι’ αυτό σας προτείνουμε αυτή την ημερήσια εκδρομή με ιστιοπλοΐα γύρω από το νησί για να κολυμπήσετε και να φωτογραφίσετε ό,τι δεν μπορούμε από την ηπειρωτική χώρα.

Πεζοπορία

Η Σκιάθος διαφέρει από τα άλλα νησιά με την καλύτερα οργανωμένη υποδομή για πεζοπορία: διαθέτει 25 σηματοδοτημένες διαδρομές μήκους 197 χλμ. και διαφορετικά επίπεδα πολυπλοκότητας (από τις αρχικές 1-2 ώρες έως τις αρκετά πολύπλοκες, για μια ολόκληρη ημέρα). Οι διαδρομές είναι γεμάτες από εντυπωσιακή πανοραμική θέα, όμορφα μέρη για στάση και πικνίκ, χαμένα μοναστήρια & ξωκλήσια και μισο-άγριες παραλίες. Θα εκπλαγείτε πραγματικά από την αγνή ομορφιά της Σκιάθου: οι λόφοι, τα ατελείωτα καταπράσινα δάση, τα ορεινά μονοπάτια, οι πηγές & τα ποτάμια – όλα αυτά θα σας αποκαλύψουν μια άλλη πλευρά του νησιού.

Ιστιοπλοΐα

Η θάλασσα, ο ήλιος και ο άνεμος ήταν πάντα τα καλύτερα φάρμακα για όλες τις ασθένειες, τις ραγισμένες καρδιές και τη μοναξιά. Αν δεν έχετε βιώσει ποτέ τη θεραπευτική δύναμη μιας ημέρας που περνάτε στη θάλασσα και στα ιστιοφόρα, κάντε το το συντομότερο δυνατό. Χάνετε πολύ χρόνο! Το να αναπνέετε τον αέρα της θάλασσας και τον άνεμο, να νιώθετε τη ζεστασιά του ήλιου στο δέρμα σας και να ακούτε τα κύματα να σκάνε στα βράχια είναι πραγματικά μοναδικές εμπειρίες.